Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتمع پتروشیمی بندر امام در مسیر رشد و تعالی خود با یکپارچه سازی و سازماندهی جدید شرکت های تابعه خود موفق به رشد تولید و افزایش قابل ملاحظه سود دهی شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا، مجتمع پتروشیمی بندر امام تولیدمحصولات متنوع و راهبردی خود را برای تامین نیاز داخل و نیز صادرات بر اساس برنامه ریزی ها انجام می دهد و با چند طرح توسعه ای جدید در مسیر رشد تولید با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود با هدف تکمیل زنجیره ارزش و کاهش خام فروشی گام بر می دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید رضا رستمی مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در گفتگوبا نیپنا به تشریح آخرین وضعیت فعالیت این مجتمع پتروشیمی پرداخت که متن کامل این گفتگو در پی می آید:

-روند تولید در پتروشیمی بندر امام از ابتدای سال جاری تاکنون چگونه بوده است؟

مجتمع پتروشیمی بندرامام در گذشته با 5 شرکت تابعه فعالیت می کرد که با اصلاح ساختار و یکپارچه سازی پنج مدیریت فنی و تولید فرآورش 1 ، فرآورش 2 ، بسپاران و مدیریت فنی و تولید آب نیرو و مدیریت فنی و تولید کیمیا تشکیل است . در حال حاضر این پنج مدیریت وظیفه تولید انواع محصولات در سه زنجیره آروماتیک، پلی الفینی ، کلر و PVC را به عهده دارند، بطوریکه این شرکت از ابتدای سال تا پایان آذرماه در واحدهای تولیدی خود موفق به تولید محصولات در این سه زنجیره تولیدی شده است.

– عملکرد تولیدی مجتمع پتروشیمی بندر امام در 9 ماهه امسال چگونه بوده است؟

پتروشیمی بندرامام در ۹ماهه سال جاری 2 درصد بیش از برنامه سال گذشته تولید را رقم زد و انواع محصولات پتروشیمیایی را پس از تامین نیازهای داخلی روانه بازارهای خارجی کرد و تاکنون موفق شده است بیش از 84 درصد برنامه تولید خود را محقق کند.

خوشبختانه در واحد PVC درحدود 102درصد، در واحد LD حدود 108درصد و در واحد HD در حدود 109 درصد نسبت به برنامه تولید پیش بینی شده، افزایش تولید محقق شده است.

همچنین این پتروشیمی تمام تعهدات ارزی خود وعرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما را بطور کامل انجام داده است.

-در زمینه ساخت داخل چه دستاورد هایی تحقق یافته است؟

از سال ۱۳۹۷ کمیته ساخت داخل در بندرامام با رویکردی جدید و نقشه راهی روشن به منظور بهره‌مندی از تمامی ظرفیت‌ها در راستای تحقق اهداف کلان سازمان و خودکفایی هرچه بیشتر مجموعه تشکیل شد و با استراتژی «توسعه روابط با شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های معتبر داخلی، توسعه سیستم‌های ایجاد رقابت‌های سالم، توسعه حق مالکیت معنوی، توسعه رقابت با شرکت‌های منطقه به منظور دستیابی به اهداف مشترک، توسعه بلند مدت و سودآور با سازندگان معتبر داخل کشور، تقویت و توسعه زیرساخت‌های مرتبط با فرآیند ساخت داخل در محیط داخلی شرکت، توسعه روابط با صنایع بزرگ داخلی با هدف تقویت ایده‌های نوآورانه در ساخت قطعات یدکی، کاتالیست و کمیکال ها» شروع به فعالیت کرد.

بر این اساس در چند سال گذشته کمیته ساخت داخل پتروشیمی بندرامام در بخش داخلی سازی مواد شیمیایی و کاتالیست ها، مواد مختلفی را داخلی‌سازی کرده است و از 168 هزار قطعه شناسایی شده در مجتمع تاکنون 10 هزار و پانصد قطعه داخلی سازی شده است و حدود 60درصد کاتالیست ها از سوی همکاران در شرکت و یا با همکاری سازندگان توانمند ایرانی بومی سازی شده است.

هم سویی صنعت پتروشیمی با محیط زیست در پتروشیمی بندر امام چگونه است؟

محیط زیست به عنوان یکی از مولفه های مهم درتوسعه پایدار، همواره مورد توجه مجتمع پتروشیمی بندر امام ار ابتدای ساخت تاکنون بوده است. پتروشیمی بندرامام در سال‌های گذشته و در یک اقدام زیست محیطی و وعام المنفعه به صورت ‏داوطلبانه و پیش از موعد قانونی (سال ۲۰۲۵ میلادی) واحد کلر آلکالی خود را در سال ۱۳۹۵ از مدار تولید خارج کرد تا جیوه ‏از فرآیند واحد حذف شود و فعالیت این واحد دیگر مخاطرات زیست محیطی نداشته باشد و واحد جدید با فرایند تازه ای که آسیب های زیست محیطی ندارد در حال احداث است. باز هم در راستای محافظت از محیط زیست منطقه، بزرگ‌ترین پروژه زیست محیطی کشور (تصفیه خانه ‏فاضلاب صنعتی) که در سطح کشور بی‌بدیل است را آغاز کرد و این پروژه تاکنون پیشرفتی بیش از 80 درصد داشته و با به ‏بهره‌برداری رسیدن این طرح عظیم، کلیه پساب‌های مجتمع به مدار تولید بازمی گردند. به اذعان کارشناسان محیط زیست، ‏طرح تصفیه خانه پتروشیمی بندرامام برگ زرین و غرورآفرینی در افتخارات محیط زیست کشور به حساب می‌آید.

گفتنی است تمامی خروجی‌های پتروشیمی بندرامام، توسط آزمایشگاه مورد قبول سازمان محیط زیست به طور کامل و مستمر ‏مورد پایش قرار می‌گیرد و بنابر گزارش های آزمایشگاه تاکنون هیچگونه مواد سمی در خروجی‌های این شرکت ثبت نشده است. ‏

از سوی دیگر باید در نظر داشت که پتروشیمی بندرامام با نهایت حساسیت در حوزه محیط زیست و در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و ‏جلوگیری از اشاعه آلودگی‌های صنعتی در منطقه، نخستین مرکز دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی (لندفیل) در سطح کشور را ‏احداث کرد که از سنوات گذشته تا کنون علاوه بر دفن پسماندهای خود، پسماند‌های صنعتی دیگر شرکت‌های منطقه ویژه اقتصادی ‏هم در این مرکز امحا و دفن می‌کند. ‏

-طرح های توسعه ای پتروشیمی بندر امام در چه مرحله ای قرار دارد؟

درحال حاضر 3 طرح توسعه ای عمده و چندین طرح در بخش های مختلف مجتمع در حال اجرا است که با توجه به برنامه زمان بندی ساخت آنها در جریان است.

درباره 3 طرح اصلی در حال اجرا باید گفت که روند پیشرفت طرح NGL 3200 (یادآوران) که پتروشیمی بندرامام تامین کننده مالی آن است و ظرفیت دریافت و فراورش 500 میلیون فوت مکعب گاز در روز را دارد و در 2 ردیف طراحی شده از شتاب مطلوبی برخوردار است و برای جذب محصول محصول تولیدی این واحد ریکاوری اتان به عنوان خوراک با ارزش به پتروشیمی بندر امام ارسال می شود یک واحد جدی اتان ریکاوری در پتروشیمی بندر امام درحال احداث است.

طرح NGL 3200 گازهای همراه نفت را از میادین آزادگان جنوبی و شمالی، یادآوران و دارخوین و منطقه اروندان دریافت و ضمن فراورش، گاز طبیعی به خط سراسری و گاز غنی C2 پلاس به عنوان خوراک مورد استفاده قرار می گیرد.

همانطور که اشاره شد بزرگترین تصفیه خانه ‏فاضلاب صنعتی کشور در پتروشیمی بندر امام در حال ساخت است که 48 هزار متر مکعب آب را تصفیه می کند و بیش از 80 درصد پیشرفت دارد و با به ‏بهره‌برداری از این طرح مهم زیست محیطی بزودی کلیه پساب‌های مجتمع به مدار تولید باز می گردند.

سومین طرح بزرگ ما نیز ساخت و نوسازی واحد کلر آلکالی با فرایندی جدید و سازگار با محیط زیست است که آسیب های زیست محیطی ندارد و در این مسیر فاز نخست به اتمام رسیده و  فاز دوم نیز در حال برگزاری مناقصه با حضور شرکت های توانمند ایرانی است.

نحوه تعامل با پالایشگاه گاز بیدبلند 2 چگونه است؟

خوشبختانه همکاری و تعامل خوبی شکل گرفته است و محصولات این پالایشگاه به عنوان خوراک در دسترس پتروشیمی بندر امام است به طوری که 20 کیلومتر خط لوله از سوی پتروشیمی بندر امام با 2خط جداگانه از مجیدیه تا مجتمع برای دریافت اتان مخلوط، پروپان و بوتان احداث شد تا شاهد افزایش حجم خوراک دریافتی برای واحد الفین باشیم.

این خوراک ها در واحد های NF تفکیک شده و مورد استفاده واحد الفین پتروشیمی بندر امام و نیز سایر پتروشیمی های قرار می گیرد و برای نخستین بار با اتان دریافتی 9 کوره الفین موفق به تولید 1200 تن الفین پس از چندین سال شده ایم. شرکت پتروشیمی بندرامام دارای سه واحد NF است که این واحد وظیفه دریافت خوراک مایعات گازی (NGL) و تولید محصولات مختلف گازی را دارد.

-بزرگترین اورهال پتروشیمی بندر امام قرار است در چه واحدی انجام شود؟

برای نوسازی مجتمع پتروشیمی بندر امام اقدام های مختلفی انجام شده است، سال گذشته 12 مخزن از مخازن 350گانه موجود در مجتمع که حدود 30 سال به طور مستمر در حال استفاده بود بطور کامل اورهال و بازسازی شدند، همچنین تعمیرات اساسی خطوط انتقال دارای ریسک بالا در حال انجام است و این خطوط در .واحد های VC وEPCتعمیر و بازسازی شدند.

خط فلر مجتمع نیز پس از 15 سال چندی پیش اورهال شد و باید به این نکته اشاره کرد که واحد الفین نیز بهمن ماه سال جاری تعمیرات اساسی خواهد شد .

-درباره عملکرد تفکیکی واحد ها چه نکات مهمی را می توان بررسی کرد؟

هر چهار واحد LD، HD و PVC وMTBEدر با اکثر ظرفیت عملیاتی خود درحال تولید هستند.

شرکت پتروشیمی بندر امام با تلاش صورت گرفته در مدیریت فنی و تولید کیمیا موفق شد برای دومین سال متوالی در واحد MTBE تولید حداکثری با ظرفیت اسمی واحد را محقق کند.

واحد MTBE موفق شد با ظرفیت تولید1500 تن در روز به تولید صد در صدی با ظرفیت اسمی دست یابد و 800 تن از این محصول در اختیار شرکت پالایش و پخش فرآورده ای نفتی ایران قرار گرفت

گفتنی است که ماده MTBE یکی از اجزای تشکیل دهنده بنزین مصرفی و اکتان افزای اصلی جایگزین ترکیبات سربی است که به لحاظ زیست محیطی و صیانت از محیط زیست و هوای پاک جایگزین ترکیبات سربی شده است.

همچنین تولید پی‌وی‌سی در پتروشیمی بندر امام به از وضعیتی مناسب برخوردار است که این حجم از تولید در سال‌های گذشته سابقه نداشته و برای این واحد تولیدی رکوردی تازه به شمار می‌آید.

مدیریت بسپاران پتروشیمی بندر امام وظیفه تولید محصولات مختلف پلیمری را به‌عهده دارد و دارای واحدهای تولیدی پلی‌وینیل کلراید (PVC)، پلی‌اتیلن سنگین (HD)، پلی‌اتیلن سبک (LD)، پلی‌پروپیلن (PP)، بوتادین و لاستیک مصنوعی است.

از سوی دیگر پتروشیمی بندرامام در واحد الفین خود موفق شد با استفاده بهینه از خوراک ورودی و تغییر در کوره‌های واحد، شاخص تولید محصول این واحد را نسبت به خوراک دریافتی به بیش از ۹۰ درصد برساند و تولید با ظرفیت اسمی در الفین این مجتمع را برای اولین بار ثبت کند.

خوارک اصلی پتروشیمی بندرامام مایعات گازی NGL دریافتی از شرکت مناطق نفت خیز جنوب است که این گاز پس از ورود به مجتمع و تفکیک در واحد NF محصولات مختلفی از جمله اتان و پنتان که خوراک اصلی واحد الفین شرکت است را تأمین می‌کند.

شرکت پتروشیمی بندرامام با تدوین استراتژی‌های وظیفه‌ای و نتایج حاصل آن در واحدهای عملیاتی و ستادی، به دستاوردهای مهمی دست یافته است. از مهم‌ترین این دستاوردها در بسپاران پتروشیمی بندرامام می‌توان به تولید بیش از ظرفیت واحدهای پلی پروپیلن و پلی اتیلن سبک و همچنین راه اندازی راکتورهای واحد پلی اتیلن سنگین با استفاده از نرم افزار هوشمند MAPS اشاره کرد.

-در موردHSE چه اقدام هایی انجام شده است؟

رعایت اصول HSE به عنوان یک راهبرد مهم مورد توجه ویژه ای قرار دارد و همواره در سطح منطقه از آمادگی بسیار خوبی قرار داریم و با توجه به یکپارچگی انجام شده و اصلاح ساختار،اکنون نیروهای HSE در تمام بخش ها حضوری فعال دارند.

سال گذشه نیز در مسیر نوسازی ناوگان مجتمع دو دستگاه خودروی آتش نشانی E1 خریداری شد که یکی از آنها در اختیار پتروشیمی کارون قرار گرفته است .

در مورد منابع انسانی چه اقدام های انجام شده است؟

نمودار سازمانی شرکت از دهه 70 بازنگری نشده بود و ضرورت داشت تا با شکلی جدید فعالیت ها را انجام داده و در مسیر رشد و تعالی شرکت حرکت کرد. طرح طبقه بندی مشاغل پیمانکاران در حال انجام است و با تجمیع نمودار سازمانی اقدام های موثری انجام شده است از جمله کلیه قراردادهای شرکت تجمیع شده است و و در بخش های کارفرمایی، قرارداد مستقیم و پیمانکاری سازماندهی های منسجمی تحقق یافته و سیستم جامع جبران خدمات در راستای ساماندهی منابع انسانی اجرایی می شود.

گفتنی است که یک هزار نفر از کارکنان در تدوین استراتژی شرکت مشارکت کردند.

قرارداد جدید اتان ریکاوری با چه هدفی منعقد شد؟

قرارداد ۳۹ میلیون یورویی ساخت واحد بازیابی اتان پتروشیمی بندر امام با هدف تأمین حداکثری خوراک واحدهای الفین این شرکت با شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی (EIED) امضا شد.

این واحد جدید با هدف تأمین حداکثری خوراک واحدهای الفین پتروشیمی بندر امام ساخته خواهد شد و با ساخت این واحد که بر اساس قرارداد در ۲۴ ماه اجرا خواهد شد، سالانه ۹۴۲ هزار تن C۳+ و ۴۷۵ هزار تن اتان حاصل می‌شود.

برچسب هاخوراک پتروشیمی شرکت پتروشیمی بندر امام واحد الفین واحد بهداشت ایمنی و محیط زیست (اچ‌ اس‌ ئی)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: خوراک پتروشیمی شرکت پتروشیمی بندر امام واحد الفین آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو مجتمع پتروشیمی بندر امام پتروشیمی بندر امام پتروشیمی بندر امام پتروشیمی بندرامام شرکت پتروشیمی بندر مدیریت فنی و تولید انجام شده تولید محصول واحد الفین زیست محیطی ساخت داخل پلی اتیلن سال گذشته محیط زیست موفق شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • تحقق ۱۰۳ درصدی تولید در پتروشیمی ایلام
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • بی‌عدالتی‌ها پتروشیمی‌ها در حق مردم استان بوشهر پذیرفتنی نیست
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • افزایش ۲۶ درصدی بارش در اردستان نسبت به سال آبی جاری
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳